fredag 21 december 2007

Krämig laxrisoni

Om ni vill ha lite gott att äta under helgen så tycker jag att detta verkar intressant.
Krämig laxrisoni. Detta recept gäller fyra personer. Tar ca. 20 minuter.

*2 dl risonipasta
*150 g rökt lax
*100 g sockerärter
1 dl lättcreme fraiche
*100 g naturell färskost, t ex philadelphia
*1 msk pepparrot
*2 msk hackad dill
*salt och peppar
*rivet skal av 1/2 citron

1.Koka risonipastan al dente i rikligt med saltat vatten.
2.Skär ner laxen och sockerärterna i strimlor.
3.Rör ihop creme fraichen och färskosten, värm försiktigt. Tillsätt den avrunna pastan, pepparroten och dillen.
4.Ta risonipastan från värmen och blanda i laxen och sockerärterna. Krydda med nymalen svartpeppar. Servera med rivet citronskal på toppen.


Smaklig måltid.

Inga kommentarer: