lördag 28 augusti 2010

SPA-weekend!

Och då pratar jag inte om att bli inpackad i lera och slagen med heta grytlock. Utan om att det ska rejsas på Spa-banan i helgen. Både F1 och GP2.

F1-killarna avslutade nyss sin sista träning innan kvalet. Webber var snabbast före Hamilton, Vettel och Button. Det började regna i slutet på träningen, så vissa team valde att inte ta ut sina bilar i blötan.
Kan bli ett riktigt ovisst kval om vädret har svårt att bestämma sig. Men jag tror på Hamilton. Han är den enda föraren som har en poleposition i år förutom RedBull-killarna.

Bridgestone har tydligen dåligt med intermediates-däck med sig till Spa. Om vädret skiftar under loppet i morgon så kan det bli problem för F1-stallen.

I GP2 så går det inte riktigt som Marcus Ericsson vill. Han kvalade in på 21:e plats. Så det är bara att hålla tummarna för att Marcus gör ett bra jobb i eftermiddagens featurerace.
Jag tyckte mig höra att Eje Elgh mumlade något om att Marcus kan bli nerflyttad tre platser till pga att han missade en gulflagg på sista träningen.

Inga kommentarer: