lördag 3 mars 2012

Lyxmiddag.

Då så var det äntligen dags. Lyxkött möter lyxvin.
Kött för xxx antal hundra kronor kilot mot en flaska vin för 249 kronor.

Eller mot, dom två ska ju tillsammans bilda en måltid av ett sällan skådat slag.
Och vilken middag det blev.
Välkryddad oxfilé. Klyftpotatis och en kall sås.
Välkryddad oxfilé.
Rotfrukter som väntar på att bli stekta i olja.
Kocken.
Vilken smaksensation!
Jag kan inte förklara vilken vågad tango mina smaklökar bjöds på.
Helt galet gott! Vinet växte för varje sipp.
Köttet och potatisen balanserade upp strävheten i vinet så den enda smaken av vinet var mörk choklad och en liten smak av hallon.
Ingen bitterhet. Ingen strävhet. Bara en våg av vällust.

Kött kan jag köpa på jobbet för en billig slant. Inga problem där inte.
Synd att vinet kostar så mycket som det gör...

1 kommentar:

Inger sa...

mmm såg gott ut,,,du kan ju kosta på vinet lite när du kan köpa lite billigare på jobbet..
mmm det vinet ska vara kalas...
Kram hälsa PALT